Framboos - bieten parfait:
Bekleed de bavaroisvormpjes met plasticfolie.
Laat de gelatine blaadjes in koud water.
Schil de gekookte bieten en was goed. Snijd de bieten in kleine stukjes.
Doe de bieten, frambozenazijn, 100 gr suiker en de frambozenlikeur in een keukenmachine en maak het fijn.
Maak dit mengsel warm en los hier de geweekte gelatine in op.
Klop ondertussen de 2 eieren, de 4 eidooiers en de overgebleven suiker ( 70 gr) luchtig.
Voeg hier dan het warme bietenmengsel aan toe en blijf kloppen.
Zet de pan in een bak koud water en laat het afkoelen maar klop het regelmatig door.
Klop de slagroom op tot yoghurt dikte.
Als het bietenmengsel koud is, spatel dan voorzichtig hier de slagroom doorheen.
Vul de vormpjes en vries ze in.
Bospeen saffraansaus:
Breng de gembersiroop, sinaasappelsap, saffraan, vanillestokje, bospeen en de kristalsuiker aan de kook.
Laat op laag vuur trekken tot een hoeveelheid van ongeveer 1,7 dl.
Laat van het vuur af, met de deksel op de pan nog een uur de smaken intrekken.
Zeef het mengsel. Roer de maïzena met een scheutje water tot een glad papje.
Breng het gezeefde sap aan de kook en voeg al roerende het maïzena papje toe.
Laat het een halve minuut koken.
Laat de saus onder af en toe roeren afkoelen.
Dek de saus af met folie en zet tot gebruik in de koeling.
Neem een bord en zet de parfait in het midden. Verwijder de folie.
Schenk de bospeen saffraansaus om de parfait.
Serveertip:
- Maak van de overgebleven eiwitten merenguestengels*
- Garneer af met bietenchips*
* zie recepten elders op de site
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |